Zwangerschapsyoga is gewone yoga, speciaal voor zwangere vrouwen. De lessen zijn informatief, maar er worden ook veel yogahoudingen geoefend. De yogahoudingen maken niet alleen je spieren soepel en sterk om je zwangerschap en bevalling beter te laten verlopen, maar het geeft je ook meer vertrouwen en ontspanning in je lichaam.
Bij zwangerschapsyoga staat de beleving van de zwangerschap centraal en onderscheidt  zich ten opzichte van andere vormen van zwangerschapsbegeleiding. Dit ligt niet zozeer aan de verschillende oefeningen die worden gedaan, maar meer in de duidelijke visie die aan de houdingen en bewegingen ten grondslag ligt.

Yoga gaat uit van de eenheid van lichaam en bewustzijn, waarin de adem de verbinding vormt. Dit vind je ook terug in de zwangerschapsyogalessen.

De yogahoudingen maken niet alleen de spieren soepel en sterk om zo de zwangerschap en bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen, maar ook kom je meer in contact met het vertrouwen in je lichaam en met je innerlijke kracht.
Ron Broekhart - Shima

Bestel nu! 9,95

Instrumentale ontspanningsmuziek met geluiden uit de natuur. Geschikt voor baby en moeder.
Andere onderwerpen die verder nog aan bod komen.

Het gebruik van de adem mbt. opvangen van ontsluitingsweeën en  
  tijdens de uitdrijvingsfase van de bevalling.
Het gebruik van de adem bij het persen.
Praktische tips en toepassingen van adem en massage bij weeën.
Omgaan met klachten, pijn en ongemakken tijdens de zwangerschap en
praktische aanwijzingen bij klachten die zich voordoen.
Omgaan met pijn en angst.
Hoe spanning in mondbodem, middenrif en bekkenbodem met elkaar
  samenhangen.
Ontspanning, concentratie en kracht.

De lessen die je komt volgen staan in teken van drie thema’s. Elke maand start er een nieuw thema. De thema’s zijn: ontspanning, concentratie en kracht. Door het werken met de thema’s zijn de lessen steeds opnieuw verrassend, uitdagend en leerzaam. Ontspanning betekent: ‘Overgave aan dat wat de natuur op dat moment van je vraagt’. Je leert bijvoorbeeld hoe de adem en ontspanning met elkaar verbonden zijn. En hoe je deze kunt toepassen in je zwangerschap en bevalling. Concentratie is daarbij belangrijk.

Concentratie betekent: ‘ De aandacht richten daar waar zij van je verlangt wordt’. Als zwangere vrouw leer je met behulp van de adem de aandacht te richten op een bepaald deel van het lichaam. Dit kan je tijdens de zwangerschap toepassen wanneer je spanning in je lichaam ervaart en het helpt om bij de bevalling de adem te kunnen sturen. Je leert ook dat dat ontspanning nodig is om kracht te kunnen ervaren. Zo beoefen je overbodige spanningen los te laten, zoals dit in de uitdrijvingsfase van de bevalling noodzakelijk is om krachtig en effectief te kunnen persen. Kracht betekent: ‘Doen wat je moet doen zonder dat het je uitput’.

De adem.

De adem staat centraal in de zwangerschapsyogalessen. Je ervaart hoe de adem te gebruiken als middel om bewust te leren ontspannen en om met de adem aandacht en kracht te richten. Tijdens de lessen worden er yogahoudingen beoefend en specifieke ademoefeningen. De specifieke ademtechnieken voor bij de bevalling komen voort uit de yoga ademoefeningen.
Wanneer begin je.

Je kan al beginnen met zwangerschapsyoga vanaf de  13e week van je zwangerschap en je kan meedoen tot aan de bevalling. Het is een doorlopende cursus waarin je ieder moment kan instromen.

Je hoeft niet eerder aan yoga te hebben gedaan om mee te kunnen doen met zwangerschapsyoga. Als je wel al ervaring hebt met yoga dan zal je deze lessen heel prettig vinden.

Elke laatste les van de maand is het partnerles. In deze lessen wordt veel aandacht besteed massages en ademoefeningen. Vooral hoe de partner de zwangere vrouw kan ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Wat heb je nodig.

De les is in makkelijk zittende (sport)kleding en op je blote voeten. Speciale yogamatten en kussens zijn al aanwezig. Je kan zelf een grote badlaken of doek meenemen.
Zorgverzekering.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de zwangerschapsyogalessen volledig of voor een gedeelte. Je kan het beste navraag doen bij je zorgverzekeraar wbt. de vergoeding. Jeanet Siddhi heeft een AGB code en dus geregistreerd bij alle zorgverzekeraars.

Kosten: Het lesgeld bedraagt € 50,- per maand, dit is inclusief de partnerles. In de uitgerekende maand mag je € 12,50 per les betalen. De kosten voor een losse partnerles zijn € 20,- per paar.

Betaling: contant, pin of overschrijving op Triodos NL56TRIO0379288818 (op naam van Heart Design)

Docent: Jeanet Siddhi Heilbron.

Zij geeft sinds 1989 les. Jeanet heeft diverse opleidingen op gebied van yoga gevolgd en afgerond in binnen en buitenland, waaronder bij de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Op deze opleiding is zij afgestudeerd en gespecialiseerd in Chakra- psychologie en Zwangerschapsyoga.

Aanmelden: via e-mail noodzakelijk ivm beperkt aantal deelnemers
Locatie: Yoga Zunnebelt Langenholte (woensdag 19:30-20:30) - andere voorkeur? Laat het weten!
Locatie: Lotuszen Stadshage (20:00-21:00) - andere voorkeur? Laat het weten!

Verloskundigen Zwolle.

De leuke kaartjes met de uitnodigingen voor een gratis proefles liggen onder andere bij onderstaande verloskundige praktijken, maar een email bericht is ook voldoende.

De Kiem
De Ooievaar
Het Verloskundig Huys
Birth

Geboren

 

31-07-2019 Pip Stoffer

29-09-2019 Vera Hummel

06-11-2019 Lize van Dieren

10-11-2019 Lynn

23-11-2019 Josefien

28-12-2019 Cean Dalnoot

 

Z W A N G E R S C H A P S Y O G A

Jeanet Siddhi.
copyright © 2019 Heart Design

E M A I L

phone +31-683119922