Yoga gaat uit van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren. Een Yoga les bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. Waaronder klassieke yoga āsana’s, prānāyāma (adembeheersing) en meditatie.

De klassieke yoga āsana’s worden eerst dynamisch uitgevoerd als voorbereiding op de statische houding. De adem is de dragende kracht in elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

Yoga is in contact komen met wie je in ten diepste bent. Het is een weg tot bewustwording. Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Yoga is in contact komen met wie je ten diepste bent. Het is de weg tot bewustwording. Yoga is een spirituele weg, die je de ruimte geeft om je eigen mogelijkheden te ontdekken op een bij jezelf passende wijze.

Maandag 19:30-20:45
Dinsdag 09:00-10:15
Vrijdag 09:15-10:15


Y O G A  &  P I L A T E S

Yoga & pilates is een verassende les waarin je zowel kracht, conditie als ontspanning kan ervaren. De yoga houdingen zijn gebaseerd op de 5 elementen: aarde, water, vuur, lucht en ruimte, gezien vanuit de Ayurvedische gezondheidsleer uit India. Ayurveda gaat uit van een lang en gezond  leven, zowel lichamelijk als geestelijk.

Yoga leert je de eenheid ervaren van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt.  De verschillende pilates-oefeningen versterken je lichaam. Een sterk en soepel lichaam geeft mentale kracht en leert je beter met je eigen energie om te gaan.

Dinsdag 09:00-10:15
Losse les 12,50
10-rittenkaart 100,- (4 maanden geldig)

Betaling contant, pin of overschrijving op Triodos NL56TRIO0379288818 (Heart Design VOF)
Aanmelden is noodzakelijk ivm beperkt aantal deelnemers en telefonisch of via e-mail

Y O G A

Jeanet Siddhi.
copyright © 2019 Heart Design

E M A I L

phone +31-683119922