Yoga gaat uit van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren. Een Yoga les bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. Waaronder klassieke yoga āsana’s, prānāyāma (adembeheersing) en meditatie.

De klassieke yoga āsana’s worden eerst dynamisch uitgevoerd als voorbereiding op de statische houding. De adem is de dragende kracht in elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

Yoga is in contact komen met wie je in ten diepste bent. Het is een weg tot bewustwording. Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden.

Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Yoga is in contact komen met wie je ten diepste bent. Het is de weg tot bewustwording. Yoga is een spirituele weg, die je de ruimte geeft om je eigen mogelijkheden te ontdekken op een bij jezelf passende wijze.


Locatie: Stilteruimte CuraMare 'Ebbe en Vloed' in Oude-Tonge

Aanmelden per e-mail

Kosten: 10 euro pp

Y O G A

dancing shiva on white background
Yoga met Jeanet Siddhi
copyright © 2021 Pravda Media

E M A I L

phone +31-683119922