S H O P

De online yogalessen kunnen besteld worden via e-mail. Nadat de betaling is voldaan volgt een e-mail met desbetreffende link(s) van de bestelde les(sen). Deze kunnen onbeperkt worden bekeken. De lessen duren minimaal 60 minuten.

 

B E S T E L L E N

 

Via e-mail

 

Vermeld Les + thema (tekst tussen haakjes) of product

(+ titel)

 

Zodra de betaling is bijgeschreven op

ING Bank NL42INGB0103691294

(Ron Broekhart), wordt de link en/of bestelling toegestuurd.

 

Bij aankoop van een online yogales ga je akkoord met de voorwaarden, is de video alleen voor eigen gebruik bestemd, is het niet toegestaan, en bovendien strafbaar, om de link naar anderen te versturen.

 

 

1x Online les 10,00

 

5x Online les 45,00

 

10x Online les 80,00

 

5x Fit na de bevalling 45,00

 

7x Yoga pakket 75,00

 

 

CD's

 

Jeanet Siddhi - Yoga Nidra (10,00)

 

Track 1 Yoga Les (51:00 min.)

Track 2 Yoga Nidra

(28:00 min.)

Muziek: Ron Broekhart

 

verzendkosten 1 cd

2,20 voor Nederland

verzendkosten 1 cd

3,50 voor België

 

Z W A N G E R S C H A P S Y O G A

 

ZWANGERSCHAPSYOGA

(adem en ontspanning 1)

 

Wat is ontspanning? Hoe kan je ontspannen? Het begint met bewust worden van je adem. In deze les leer je door middel van verschillende houdingen en ademoefeningen hoe je spanning los kan laten. Centraal in de lessen staat de diepe buik adem. Deze worden je op allerlei manieren aangeleerd. Een rustige diepe adem geeft ontspanning, maar ook vertrouwen.

 

ZWANGERSCHAPSYOGA

(adem en ontspanning 2)

 

Ontspanning betekent: overgave aan hetgeen de natuur nu van je vraagt. Dat betekent: wat de zwangerschap nu van je vraagt, wat de bevalling straks van je vraagt. De adem is het middel om ontspanning te ervaren. Een rustige adem maakt het denken kalm en daardoor kom je meer in het voelen dan in het denken.

 

ZWANGERSCHAPSYOGA

(adem en ontspanning 3)

 

In deze les leer je bewust de adem in je buik en in je bekken te voelen. Je leert hoe je met je adem van binnenuit ruimte  in je lichaam maakt en daardoor kan ontspannen. En hoe je met je adem van binnenuit ruimte maakt voor je kindje, zowel in je zwangerschap als straks tijdens de bevalling.

 

ZWANGERSCHAPSYOGA

(adem en ontspanning partnerles)

 

De partner les is praktisch en gericht op zowel de zwangerschap als de bevalling door middel van verschillende houdingen en ademoefeningen. Daarbij is er aandacht voor het masseren van de schouders, benen en voeten.

 

ZWANGERSCHAPSYOGA

(adem en concentratie 1)

 

In deze les zijn de oefeningen bedoeld om te leren de aandacht en de adem te richten. De oefeningen leren je om naar je rug of naar pijn toe, in te ademen. Om van binnenuit met de ademruimte te geven en uitademend te ontspannen. Dat zijn de aspecten die in deze les aan bod komen.

 

ZWANGERSCHAPSYOGA

(adem en concentratie 2)

 

Concentratie betekent: je aandacht richten daar waar die van je verlangd wordt. Naast de verschillende yogahoudingen en ademoefeningen wordt in deze les ook uitgelgd hoe en wanneer je het perineum kan gaan masseren.

 

ZWANGERSCHAPSYOGA

(adem en concentratie 3)

 

In deze les staat het oefenen en het richten van de adem centraal. De oefeningen nodigen de adem uit in verschillende gebieden van je lichaam, zoals de adem in het bekken, de adem in de buik, in de flanken, de borst en hoog in de keel en neus.

 

ZWANGERSCHAPSYOGA (adem en concentratie partnerles)

 

In deze partnerles staat het masseren van de onderrug en het bekken centraal. Tijdens de zwangerschap kunnen de massage oefeningen helpen pijn te verlichten van de onderrug en/of bekken en zijn tevens toepasbaar op de bevalling.

 

 

ZWANGERSCHAPSYOGA

(adem en kracht 1)

 

Kracht betekent: doen wat je moet doen, zonder dat het je uitput. In deze les kan je tijdens de oefeningen het samengaan van kracht en ontspanning gaan ervaren, waarin de adem centraal staat.

 

ZWANGERSCHAPSYOGA

(adem en kracht 2)

 

In deze les leer je 'omlaag' te ademen. Ook speciale tips en oefeningen om bewust de kracht van de neerwaartse adem te ervaren.

 

ZWANGERSCHAPSYOGA

(adem en kracht 3)

 

In deze les staat de kracht van de adem centraal met daarbij het oefenen van de neerwaartse adem. De oefening leert je om door middel van je adem, druk te geven. Dit kun je toepassen op de toilet en ook tijdens de bevalling. Je kan het al vroeg in je zwangerschap  leren, oefenen en toepassen. Op deze manier leer je de kracht te bundelen vanuit ontspanning.  Tevens wordt in deze les een (eenvoudige) voetmassage aangeleerd. Het masseren van de voeten zorgt ervoor dat je aandacht en de adem naar omlaag gericht worden en geeft daarbij ontspanning aan het lichaam. In de massage wordt aandacht besteed aan het baarmoederpunt.

 

ZWANGERSCHAPSYOGA

(adem en kracht partnerles)

 

De partnerles Adem & Kracht is gericht op het samen beleven van de zwangerschap. De oefeningen zijn gericht op de zwangerschap, maar hebben ook een toepassing op de bevalling. Elke partnerles is er op gericht om je in een korte tijd zoveel mogelijk oefeningen mee te geven. Je leert in deze les de adem te verdiepen, wat rust geeft. Met deze rust kan je beter de aandacht en de adem richten, wat tijdens de bevalling goed van pas kan komen. Daarbij staat in deze les centraal hoe je in verschillende houdingen weeën met enkele baringshoudingen kan opvangen. Voor de oefeningen heb je een grote bal, een sjaal en een stoel nodig.

 

ZWANGERSCHAPSYOGA

(kracht 3)

 

Kracht betekent: Doen wat je moet doen zonder dat het je uitput. Hoe blijf je in je kracht? In deze les wordt uitgelegd hoe je de adem kan gebruiken om naar omlaag te ademen, als voorbereiding op het persen. Daarbij zijn de yogahoudingen gericht op het in je kracht blijven.

 

ZWANGERSCHAPSYOGA

(kracht partnerles)

 

De oefeningen in deze partnerles staan meer in het teken van de bevalling dan de andere partnerlessen. In de partnerles wordt je geïnspireerd om de ontsluitingsweeën in verschillende houdingen op te vangen (lopend of wiegend). Maar ook dat je met je knieën gebogen of op je hurken evt. staand kan persen of op een baarkruk. Verder is er in deze les aandacht voor massage van de kuiten en de voeten. Met extra uitleg m.b.t. het baarmoederpunt.

 

ZWANGERSCHAPSYOGA

(met grote bal)

 

Een leuke en ontspannen les met de grote ballen. Met deze grote bal kan je tijdens de zwangerschap allerlei oefeningen doen om de adem in de buik te verdiepen, maar je kan de les ook gebruiken als inspiratie voor verschillende oefeningen om weeën op te vangen tijdens de bevalling.

 

ZWANGERSCHAPSYOGA

(ontspanning & concentratie)

 

In deze les staat de relatie ontspanning en concentratie centraal. De zwangerschap kan je ervaren als een proces tot bewustwording, de weg tot het moederschap. Zwangerschapsyoga ondersteunt je daarin. Door bewust te worden van je lichaam, bewust van de adem en het bewust vertrouwen op je vrouwenlichaam. Diep van binnen ervaar je dat je lichaam weet wat het moet doen. Het weet hoe het zwanger moet zijn en hoe het moet bevallen. Wanneer je daar op vertrouwd kun je loslaten en ontspannen. Dit geeft rust zodat je je beter kunt concentreren.

 

YOGA (Shakti)

 

Shakti is vrouwelijke scheppende universele energie. Shakti is ontstaan in de kosmos in de vorm van levengevende kracht, Prana. In de ruimte, akasha, vanuit het meest subtiele, krijgt zij langzaam vorm en vult de lucht met prana, geeft warmte en kracht aan het vuur, doet het water stromen en leven geven, geeft stabiliteit en voeding aan moeder aarde. Deze dynamische les brengt je bij een diepe rust en stilte in jezelf.

 

 

Y O G A

 

YOGA

(oprijzende kracht)

 

De oprijzende kracht in jezelf herkennen door middel van yogahoudingen en meditatie waarin de zon en het vuur in jezelf centraal staan.

 

YOGA

(pakket van 7 lessen)

 

Het thema van deze serie is: 'de dagen van de week'. Er wordt uitleg gegeven vanuit de Indiase en de westerse filosofie met o.a. de bijbehorende planeet en kleuren. De yogalessen bestaan uit filosofie, asana’s en meditatie gericht per dag. De serie bestaat uit 7 lessen en daarbij is de Yoga Nidra les, die het geheel compleet maakt, er gratis bij.

 

Prijs: 75 euro.

 

 

 

 

F I T   N A   D E   B E V A L L I N G

 

FIT NA DE BEVALLING

(pakket van 5 lessen)

 

Fit na de bevalling is een cursus van 5 lessen speciaal voor moeders na de bevalling. De verschillende yoga, pilates en ademoefeningen zijn gericht om weer in je kracht te komen, zowel lichamelijk als mentaal. Je kan aan de cursus meedoen vanaf ongeveer 6 weken na de bevalling. Alles is een beetje afhankelijk van hoe de bevalling is gegaan. Je kan vooral meedoen wanneer je je goed voelt en weer zin hebt om oefeningen te gaan doen. De cursus is heel divers en er wordt aandacht besteed aan het gehele lichaam.

 

Prijs: € 45 euro.

O N L I N E   Y O G A

 

Les 1

(Kracht, overgave en overwinning)

 

Verrassende eenvoudig lijkende yoga oefeningen met een diepe uitwerking. Wat laat je achter je in de het beoefenen om te  kunnen overgeven aan ontspanning. Wat is de relatie tussen n de adem en kracht?

 

Les 2

(Namasté Samthosa)

 

Yoga leert je de eenheid te ervaren in de tegenstelling om vanuit  tevredenheid (samthosa) te leven.

 

Les 3

(So ham)

 

De adem als middel tot ontspanning en rust. In de les staat daarin de mantra So Ham centraal. Door het reciteren van de mantra ervaar je hoe de adem de verbinding vormt tussen lichaam en bewustzijn.

 

Les 4

(Natuur)

 

De natuur heeft een eigen ritme en is constant in beweging. Het heeft een eigen golvende beweging. Ervaar de golfbewegingen ook in jezelf. in je eigen natuur. De golfbeweging in het stromen v/d adem en in de houdingen.

 

Les 5

(Leven in harmonie)

 

Harmoniserende yogahoudingen die ontspanning geven en tevens je eigen kracht herstellen.

 

Les 6

(Versterk je weerstand)

 

Geïnspireerd op de Indiase gezondheidsleer Ayurveda.

 

Les 7

(Vata, pitta en kapha)

 

Een les waarin yoga en Ayurveda samen komen.

 

Les 8

(Yoga en de 5 elementen)

 

Uitleg met betrekking tot de 5 elementen: aarde, water, vuur, lucht en ruimte met de daarbij behorende yogahoudingen.

 

Les 9

(Feest in jezelf)

 

Het thema is geïnspireerd op de Yoga Sutra's van Patanjali.

 

Les 10

(Shakti en de 5 elementen)

 

Een muzikale yogareis naar eenheid en stilte.

 

Les 11

(Bevrijding) 

 

In de les wordt uitleg gegeven met betrekking tot het thema bevrijding, gezien vanuit de yoga traditie. Met daarbij ‘bevrijdende yogahoudingen’.

 

Les 12

(Zon en maan) 

 

In de les het verschil en eenheid ervaren van de zon en de maan. Gebaseerd op de Yoga Sutra’s van Patanjali. De les bestaat uit ademoefeningen en yogahoudingen gericht op de zon en maan.

 

Les 13

(Ganesha en de maan)

 

De les start met een kort verhaal over Ganesha. Daarbij zijn de yogahoudingen en ontspanning gebaseerd op dit verhaal.

 

Les 14

(Shiva & Shakti, leven vanuit liefde) 

 

Leven vanuit liefde is leven vanuit het eenheid. In de les aandacht voor Shiva’s: Ananda Tandava en Shakti levens gevende (energie gevende) Namaskara

 

Les 15

(Muladhara, back to basic)

 

In deze les een korte uitleg mbt. de 7 hoofdchakra’s. De yoga houdingen en meditatie staan in het teken van het 1e chakra Muladhara chakra.

 

Les 16

(Svadishthana, creëren vanuit je bron)

 

De les bestaat uit asana's en meditatie met aandacht voor 1e en 2e chakra.

 

Les 17

(Svadishthana & de dans van de nacht)

 

De asana’s en meditatie zijn met aandacht voor 2e chakra en het daarbij behorende element water. Een ontspannen les met zachte en golvende bewegingen, net als een kalme zee.

 

Les 18

(Manipura chakra & je persoonlijke kracht)

 

Yoga houdingen, meditatie en ontspanning met aandacht voor 1e, 2e en 3e chakra. Vanuit fysieke energie van het 1e chakra kun je ervaren dat je er bent. De energie van het 2e chakra is je levensenergie. Het element van het 3e chakra is vuur: het innerlijke vuur. De energie van het 3e chakra is de stuwkracht in je leven, de kracht om zelfverzorgend, weerbaar en doeltreffend te zijn.

 

Les 19

(3e chakra: denken, voelen en willen)

 

Het element vuur beheerst het 3e chakra. Door trouw te blijven aan je eigen aard transformeer je de energie van het vuur in dienstbaar zijn aan de ander (zonder er iets voor terug te verwachten. Deze rustige les is vooral geschikt om in de avond te beoefenen. En bestaat uit oefeningen voor de ogen, kaken en de maag. De les wordt afgesloten met een speciale vuurmeditatie.

 

Les 20

(Anahata chakra, liefhebben met hart en ziel)

 

Yogales in thema van 4e chakra met borstopeners waarin de adem centraal staat.

 

Les 21

(Liefde , geduld en discipline)

 

Een rustige meditatieve les met accenten voor het 1e, 2e, 3e en 4e chakra.

 

Les 22

(Rama mantra)

 

De Rama mantra houdt gedachten gebundeld en het denken beteugeld. De klank van de mantra wordt gehoord in de stilte van het 5e chakra waardoor de energie doorwerkt in het gehele lichaam. De Rama mantra vormt een verbinding tussen het 3e en 4e chakra.

 

Les 23

(Vishuddhi)

 

Rustige yogales met accenten 5e chakra en een muzikale afsluiting in de ontspanning met de mantra So Ham.

 

Les 24

(Akasha, de bron van klank en leven)

 

Een les met accenten van het 5e chakra waarin stilte en onthechting centraal staan. Omdat het 2e en het 5e chakra elkaar spiegelen kan je ook verrassende asana's in deze yogales verwachten. De les wordt afgesloten met een muzikale ontspanning olv. Ron.

 

Les 25

(helder en stil)

 

De yogales heeft stille meditatieve accenten van het 5e chakra, de stabiliteit van het 1e, het plezier van het 2e, de kracht en energie van het 3e en de liefde van het 4e chakra.

 

Les 26

(Yemaya Assessu) GRATIS beschikbaar!

 

Wegens onze 25e livestream is deze les voor iedereen onbeperkt gratis beschikbaar op het YouTube kanaal van Yoga met Jeanet Siddhi

 

Les 27

(Nadi Shodhana)

 

In deze yogales staan verschillende yogahoudingen centraal: de verbinding van het 1e chakra en het 6e chakra met daarbij het beoefenen van nadi shodhana pranayama.

 

Les 28

(zon, maan & aum)

 

Ajna-chakra is de sanskriet naam voor het 6e chakra. De yantra (vorm) van het 6e chakra is een lotusbloem met 2 bloemblaadjes. In het rechter bloemblaadje kun je de zon vinden, in het linker de maan en Aum in het hart van de chakra. Vanuit deze aspecten heeft de yogales van aanstaande zaterdag vorm gekregen. Hierin kun je de kracht van de zon, de reflectie en koelte van de maan en de verstilling van Aum ervaren.

 

Les 29

(reis door de chakra's)

 

Door middel van yogahoudingen, mantra's, adem en meditatie oefeningen komen alle 7 hoofd chakra's aan bod. Een totale ervaring van lichaam, adem en bewustzijn.

 

Les 30

(yoga nidra) GRATIS beschikbaar!

 

De finale van deze 'dagen van de week' serie. Deze les voor iedereen onbeperkt gratis beschikbaar op het YouTube kanaal van Yoga met Jeanet Siddhi

 

Les 31

(mantra, pranayama & yoga)

 

Part 1 (aum)

 

Les 32

(mantra, pranayama & yoga)

 

Part 2 (Ganesha mantra)

 

 

Les 33

(mantra, pranayama & yoga)

 

Part 3 (Shiva)

 

Les 34

(mantra, pranayama & yoga)

 

Part 4 (Shakti)

 

 

Les 35

(mantra, pranayama & yoga)

 

Part 5 (Rama mantra)

 

Les 36

(introductie 5 elementen)

 

Part 1 (Aarde)

 

Les 37

(introductie 5 elementen)

 

Part 2 (Water)

 

Les 38

(introductie 5 elementen)

 

Part 3 (Vuur)

 

Les 39

(introductie 5 elementen)

 

Part 3 (Lucht)

 

Les 40

(The art of yoga)

 

De kunst van het leven gebaseerd op de Ayurvedische 5 elementenleer. Dmv Klassieke yogahoudingen voor harmonie en balans.

 

Les 41

(Ontspanningsyogales)

 

Thema: Op adem komen.

 

Les 42

(De sutra's van Pantanjali)

 

Thema: inleiding.

 

Ron Broekhart - Shima (12,50)

 

7 tracks met instrumentale ontspanningsmuziek (60 min.)

 

verzendkosten

1 cd: 2,20 Nederland

1 cd: 3,50 België

 

Muziek van cd SHIMA is o.a. ook

via Spotify te beluisteren!

 

Jeanet Siddhi (Nadi Shodhana)

 

    Ron Broekhart - Meditation

 

    Mantra singing for meditation and

    inner peace. The vocal versions,

    and more, of the album Shima.

 

    01. Om ama rani

    02. Namu amida butsu

    03. Om gate

    04. Narasimha

    05. Teyate om bekanze

    06. Kali bolo

    07. Om ram

    08. Vishoka

    09. Rama

    10. Om mani padme hum

    11. Shri ram

    12. Govinda jaya

 

     vanaf 21-4-2024 te beluisteren op Spotify

           en alle andere streamingdiensten

 

Yoga met Jeanet Siddhi
copyright © 2024 Ron Broekhart

E M A I L

phone +31-683119922