Als yogadocent weet ik hoe fijn het is om les te geven, maar is het nog fijner om les te krijgen. Dit noem ik voeding. Vandaar deze studiedagen speciaal voor yogadocenten. Deze studiedagen geven je inspiratie en voeding voor je eigen lessen. Daarbij is het ook heel prettig om met andere docenten je ervaringen mbt. het lesgeven te delen. De studiedagen voor docenten zijn gericht op delen, voeding en inspiratie. De studiedagen verdiepen je eigen beoefening (practice) en is zeer bruikbaar in je wekelijkse lessen. Thema's van de studiedagen kunnen zijn:

Kriya Yoga
Yoga Nidra
Chakra Yoga
Chakra verdiepingsdagen
De 5 elementenleer mbt. yoga
Ayurveda Yoga (Ayuryoga)
K R I Y A   Y O G A   2  (januari 2012)

Begin januari 2021 start het tweede Kriya Yoga opleidingsweekend. Je maakt dan kennis met de tweede serie, van in totaal 20 tellende Kriya’s. Het is een praktische opleiding waarin de focus gericht is op het aanleren van de Kriya’s. Daarbij wordt ook inhoudelijke uitleg en achtergrondinformatie gegeven.

De kennismaking met, en de uiteindelijke beoefening van Kriya Yoga, kan je een diepere innerlijke rust ervaren, waardoor je handelen in het dagelijkse leven meer gebalanceerd, effectief en harmonisch zullen zijn. Los van dagelijkse beslommeringen, emoties en gedachten. Je kan de beoefening van de Kriya yoga zien als een reis, die je in een dieper contact met jezelf brengt.

Kriya Yoga is een terugkerende opleiding. Na elke lesweekend zal er gezamenlijk in overleg nieuwe data worden gepland. Voor diegene die willen overnachten hebben wij een paar goede tips van betaalbare adressen in de buurt.

Er is in de lesruimte in Stad aan 't Haringvliet voldoende ruimte om de anderhalf meter maatregel te hanteren!


P R O G R A M M A

Aanleren van de Kriya’s
Lunch
Vragen en antwoorden
Beoefenen van de kriya’s

B E N O D I G D H E D E N

Mala (japa)
Pen en papier

T I J D S C H E M A

Start 10:00 uur
Afronding 16:00 uur

K O S T E N

€ 175,- euro (inclusief lesmateriaal en BTW)

L O C A T I E

Dorpshuis 't Trefpunt. Oranjelaan 14, 3243 AP Stad aan 't Haringvliet.

A A N M E L D E N
Y O G A   N I D R A (datum volgt zsm)

Door het (vaak meervoudig) gebruik van telefoons, tablet en/of computer blijkt dat er steeds meer mensen moeilijkheden hebben met ontspannen en slapen. En daardoor in een patroon komen van slecht slapen en oververmoeidheid. Door het beoefenen van Yoga Nidra leer je dat patroon te doorbreken en weer de rust en ontspanning te vinden om beter te slapen.
Let op! Niet tijdens Yoga Nidra, maar juist ‘s nachts. Wanneer je behoort te slapen.
Yoga Nidra is geen 'slaap yoga' . Maar door regelmatig, overdag, Yoga Nidra te beoefenen kan het je wel helpen om in de nacht beter en dieper te slapen.

Yoga Nidra is namelijk een meditatietechniek om een diepe ontspanning van lichaam en bewustzijn te laten ontstaan.
Meer dan 'even' gaan zitten met een kop thee of koffie en de tv aanzetten.
Yoga Nidra is ontspanning zonder prikkels, zonder zintuiglijke afleidingen.
Het is een liggende meditatie- techniek waarbij je lichaam in een diepe rust verkeert terwijl het bewustzijn helder en wakker blijft. Doordat je ligt wordt het wakker en mindful blijven een echte uitdaging.

In de Yoga Nidra opleiding leer ik je de stappen van de meditatie-techniek zodat je deze zelf kan gaan beoefenen en kan toepassen in je yogalessen.


T I J D S C H E M A

Datum volgt zsm.
Aanvang 10:30 uur
Start lesdag 11:00-16:00 uur

K O S T E N

€ 85,- p.p (incl. lesmateriaal )P E R S O O N L I J K E   E R V A R I N G

Ik kan mijn allereerste Yoga Nidra nog heel goed herinneren. Daarvoor had ik nog nooit een liggende meditatie ervaren en kostte het mij veel moeite om wakker te blijven. Het lukte mij om steeds mijn 'aandacht' terug te roepen en te blijven luisteren naar de woorden van mijn docent. Door met bewuste aandacht aanwezig te zijn, merkte ik dat mijn lichaam in een hele diepe rust verkeerde. Na de Yoga Nidra voelde ik mij helemaal uitgerust, terwijl mijn bewustzijn heel helder was. Deze ervaring heeft mij op een dieper niveau, de verbinding van lichaam, adem en bewustzijn doen beseffen.

O P L E I D I N G E N

Yoga met Jeanet Siddhi
copyright © 2021 Pravda Media

E M A I L

phone +31-683119922